Тиждень стажування у м. Брно в рамках проєкту «Партнерство для сталого відновлення України» 🇺🇦🤝🇨🇿

Дата: 26.06.2024 15:44
Кількість переглядів: 86

Фото без описуФото без опису

🤝Команда учасників стажування складалася із 14 представників громад із різних куточків України – Київської, Миколаївської, Львівської, Івано-Франківської, Полтавської, Сумської, Житомирської, Запорізької, Одеської, Луганської областей. Із Львівської області були представники Пустомитівської, Мостиської та Стрийської громад. Від Пустомитівської громади учасником стажування була головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці Галина Буштин.

📝Надзвичайно насичений, цікавий та мотивуючий тиждень стажування за програмою проєкту для сталого відновлення України. Кожен отримав та поділився цінним досвідом, ідеями та рішеннями щодо відбудови, як із колегами з України так і з Чехії. Разом усі отримали багато прикладів вдалих проєктів та хорошої практики.

☝️За тиждень стажування мали можливість ознайомитися з тенденціями сталого відновлення і прикладами успішних проєктів та інституцій Чеської Республіці. Ознайомилися з основними програмами відбудови, баченням, місією, концепцією Partnerstvi із державними та бізнес-партнерами, цілями проєкту. Говорили про адаптацію до змін клімату, законодавчий контекст Чеської Республіки, європейське законодавство, на що слід звернути увагу при залученні інвестицій.

📌Мали можливість відвідати Відкритий Сад фонду «Партнерство», який знаходиться майже в центрі Брно на 1,5 га, де зібрано практичні природно орієнтовані рішення з адаптації до зміни клімату. Це ідеальне місце для кліматичної просвіти дітей і дорослих.

📌Мали нагоду бути учасниками Вернісажу плакатів українських ілюстраторів, де поспілкувались з консулкою України у Брно Anna Proshko

🚗Виїзди у населені пункти в Чеській Республіці.

Першим з таких виїздів був у с. Остаповіце в околицях Брно, де представники Університету Масарика Давід Шпачек та Філіп Груз розповіли про функціонування органів місцевого самоврядування в Чехії. Під час дебатів з мером Яном Симоном почули цікавий досвід, як маленькі села та містечка об’єднуються, щоб отримати фінансування ЄС, зокрема побачили приклад такого проєкту на базі реконструйованої школи.

Візит на сміттєпереробний завод SAKO, де нас супроводжував Войтєх Долежал, який був ініціатором та реалізував проєкт (за європейські кошти) модернізації сміттєспалювального заводу в Брно і перетворив його на установку з енергетичної утилізації відходів. Тепер Брно має з відходів 30 відсотків теплопостачання та соціально прийнятий тариф.

Фото без описуФото без описуФото без опису

У місті Кийов мали зустріч з колишньою мер Анна Чаркова, яка сьогодні очолює неприбуткову організацію (об’єднались ОМС, підприємці 45 громад, громадськість). Згодом запустили стратегічну програму Leader для місцевих активістських груп (МАГ або LAG – local activists groups), також поділились успішними проєктами.

🔖Подорож населеними пунктами Білих Карпат та зустрічі з мерами (с. Гостєтін, м. Валашські Клобоуки). Зустріч з мером м. Славічин Tomas CHMELA, де розвинена промисловість (взуття, машинобудування, зброярська промисловість). Візит на котельню на біомасі, рішення з адаптації до зміни клімату, поводження з відходами.

Фото без описуФото без опису

Зустріч з мером найбільшого району міста Брно Войтехом Менсо. Брно складається з 29 районів. Найбільший район Stred, проживає 80 тисяч осіб.

🙏Щиро дякуємо Nadace Partnerství за таку унікальну можливість та досвід!

Ми обов’язково переможемо та відбудуємо ще кращу, нову Україну, адже маємо крутих друзів з фонду Partnerstvi і вже потенційних партнерів із Чехії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Ostopovice - oficiální stránka

Město Slavičín


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних