📢Щодо встановлення факту здійснення особою постійного догляду для звільнення від призову на військову службу під час мобілізації

Дата: 15.07.2024 12:17
Кількість переглядів: 261

Фото без описуФото без опису

☝️Обговорили механізм роботи комісії із встановлення факту здійснення особою догляду ( постійного догляду) за особами з інвалідністю I чи II групи та особами, які потребують постійного догляду на території Пустомитівської міської ради на робочій нараді під керівництвом першої заступниці міського голови Тетяна Голдун.

📄Постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 № 560 затверджений Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, що набрав чинності 18.05.2024, та визначений перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації .

📌Відповідно до пункту 61 Постанови відповідно до рішення виконавчого комітету №02-03/148 від 21.06.2024 року утворено комісію із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), затверджено її склад та порядок встановлення факту здійснення догляду.

📎Військовозобов’язані, які здійснюють догляд (постійний догляд) за особами, зазначеними у пунктах 9,13,14 частини першої статті 23 Закону України ’’Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію’’ та не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за ними, повинні звернутися до Третій відділ Львівського РТЦК та СП м.Пустомити із заявою.

📝До заяви необхідно долучити :

✅письмову заяву особи, яка потребує догляду чи постійного догляду, довільної форми із зазначенням реєстраційного номера облікової картки платника податків;

✅інформацію про підтвердження відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані її утримувати (чоловік/дружина, працездатні діти), чи інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати постійний догляд.

✍️За результатами перевірки документів, наданих військовозобов’язаним, матеріали надсилаються Третім відділом Львівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки м. Пустомити до Пустомитівської міської ради для подальшого розгляду на комісії із встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду).

📌Для встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду) військовозобов’язаному, який здійснює догляд (постійний догляд), необхідно звернутися із заявою на ім’я Пустомитівського міського голови.

📝До Заяви додаються:

🔹Копії документів, що підтверджують родинні зв’язки (якщо догляд здійснюється за своїми батьками чи батьками дружини (чоловіка), які є особами з інвалідністю І чи ІІ групи).

🔹Копії документів, що підтверджують інвалідність (якщо догляд/постійний догляд здійснюється за особою з інвалідністю І чи ІІ групи).

🔹Копія висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді.

🔹Копія паспорта особи, за якою здійснюється догляд/постійний догляд.

🔹Копія паспорта особи, яка здійснює догляд/постійний догляд.

🔹Копія документа на підтвердження РНОКПП особи, за якою здійснюється догляд/постійний догляд.

🔹Копія документа на підтвердження РНОКПП особи, яка здійснює догляд/постійний догляд.

🔹Копія документа на підтвердження адреси зареєстрованого місця проживання особи, за якою здійснюється догляд/постійний догляд (зокрема, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

🔹Копія документа на підтвердження адреси зареєстрованого місця проживання особи, яка здійснює догляд/постійний догляд (зокрема, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

🔹Копії документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд.

🔹Копії паспортів осіб першого та другого ступеня споріднення, які не є військовозобов`язаними та відповідно до закону зобов’язані утримувати чи здійснювати постійний догляд за особою, що потребує постійного стороннього догляду.

🔹Копія документа, який є підставою неможливості здійснення догляду родичами першого, другого ступеня споріднення за особою, що потребує постійного стороннього догляду.

☝️У разі підтвердження факту догляду, з урахуванням матеріалів, наданих Третім відділом Львівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки м. Пустомити, комісія приймає рішення та складає акт встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду).

📃За додатковою інформацією та роз’ясненнями заявник може попередньо звернутися у Сектор з питань соціального захисту населення Пустомитівської міської ради за телефоном ☎️0673461639


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних