Зверніть увагу!

Дата: 08.06.2021 09:09
Кількість переглядів: 529

Щотижня працівники КП «Пустомитиводоканал» ліквідовують понад 20 каналізаційних засмічень, промиваючи під значним тиском тисячі метрів трубопроводів. Причиною цьому, здебільшого, є порушення споживачами правил користування каналізацією. 

Варто зауважити — щодня разом із нечистотами з житлових будинків і підприємств каналізаційними мережами міста завдовжки не мало кілометрів рухаються тонни побутового сміття, яке згодом потрапляє на решітки каналізаційних насосних станцій. Кількість сміття в стоках, коливається. Інколи за зміну працівники каналізаційних насосних станцій вручну вибирають300–400 кілограм з однієї каналізаційної станції .

Звідки ж береться сміття? Основне джерело — унітаз, який мешканці використовують як смітник. Ганчір’я, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, навіть рештки мертвої птиці… І це не повний перелік. Влітку викидають багато  відходів від овочів  та інших продуктів . Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи.

Харчові та побутові відходи, які потрапляють у каналізацію можуть зупинити роботу, як і внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення. Крім того, сміття, яке потрапляє до каналізаційних насосних станцій, значно ускладнює роботу обладнання та персоналу.

На жаль, під час великих злив самовільно знімаються каналізаційні люки;у такий спосіб до системи потрапляє не лише бруд із вулиці, а ще й коробки, залишки шин, пакети, метал, дерево тощо. Непоодинокі випадки скидання в каналізаційні колектори будівельного сміття: плитка, пластик, щебінь, навіть зливають бетон, траплялись і мертві тварини.

 Треба пам`ятати, що міська каналізаційна система не призначена для утилізації сміття, і викидати в неї тверді побутові відходи категорично заборонено.

 Що не можна викидати в каналізацію:

  • Залишки їжі.
  • Засоби особистої гігієни, підгузки.
  • Чайну  заварку та пакетики.
  • Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду.
  • Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів.
  • Жувальні гумки, пластир тощо.
  •  Предмети з пластику, скла, металу.
  •  Будівельне сміття.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь