Зверніть увагу!

Дата: 08.06.2021 09:09
Кількість переглядів: 543

Щотижня працівники КП «Пустомитиводоканал» ліквідовують понад 20 каналізаційних засмічень, промиваючи під значним тиском тисячі метрів трубопроводів. Причиною цьому, здебільшого, є порушення споживачами правил користування каналізацією. 

Варто зауважити — щодня разом із нечистотами з житлових будинків і підприємств каналізаційними мережами міста завдовжки не мало кілометрів рухаються тонни побутового сміття, яке згодом потрапляє на решітки каналізаційних насосних станцій. Кількість сміття в стоках, коливається. Інколи за зміну працівники каналізаційних насосних станцій вручну вибирають300–400 кілограм з однієї каналізаційної станції .

Звідки ж береться сміття? Основне джерело — унітаз, який мешканці використовують як смітник. Ганчір’я, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, навіть рештки мертвої птиці… І це не повний перелік. Влітку викидають багато  відходів від овочів  та інших продуктів . Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи.

Харчові та побутові відходи, які потрапляють у каналізацію можуть зупинити роботу, як і внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення. Крім того, сміття, яке потрапляє до каналізаційних насосних станцій, значно ускладнює роботу обладнання та персоналу.

На жаль, під час великих злив самовільно знімаються каналізаційні люки;у такий спосіб до системи потрапляє не лише бруд із вулиці, а ще й коробки, залишки шин, пакети, метал, дерево тощо. Непоодинокі випадки скидання в каналізаційні колектори будівельного сміття: плитка, пластик, щебінь, навіть зливають бетон, траплялись і мертві тварини.

 Треба пам`ятати, що міська каналізаційна система не призначена для утилізації сміття, і викидати в неї тверді побутові відходи категорично заборонено.

 Що не можна викидати в каналізацію:

  • Залишки їжі.
  • Засоби особистої гігієни, підгузки.
  • Чайну  заварку та пакетики.
  • Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду.
  • Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів.
  • Жувальні гумки, пластир тощо.
  •  Предмети з пластику, скла, металу.
  •  Будівельне сміття.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних