Територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 15.06.2021 10:29
Кількість переглядів: 411

Патріотизм, сила, мужність, розум – найголовніші риси, притаманні українцям, повною мірою продемонстрували учасники територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив на базі Опорного закладу «Пустомитівський ЗЗСО № 1 І-ІІІ ст.».

Школи були представлені роями: рій імені Назара Пеприка – ОЗ «Пустомитівський ЗЗСО №1 І- ІІІ ступенів, рій «Соколи» - Пустомитівський ЗЗСО №2 І- ІІІ ступенів імені Василя Кучабського, рій «Нащадки козаків» - Містківський ЗЗСО І – ІІІ ступенів, рій «Наварійські патріоти» - Наварійський ЗЗСО І – ІІІ ступенів – гімназія, рій «Отамани» - Семенівський ЗЗСО І – ІІІ ступенів.

Програма Гри була різноманітною і насиченою, складалася з таких видів змагань та конкурсів:

- Впоряд

- Відун

- Рятівник

- Стрільба

- Перетягування линви

- Смуга перешкод

- Розпалювання вогнища

- Добре діло

- Художньо-патріотична композиція.

Свято розпочалося із складання рапортів ройовими головному судді Івану Брусу та міському голові Олегу Серняку.

Привітали учасників заходу міський голова Олег Володимирович Серняк та начальник відділу освіти Пустомитівської міської ради Надія Когут. Пролунав гімн України у виконанні Дмитра Білого, який підхопили всі учасники Гри.

На гру «Джура» були запрошені військові Семенівської військової частини. Висловлюємо щиру подяку за підтримку командиру військової частини 4623А (с.Семенівка) Михайлу Мироненку.

Гра складалася із шести етапів, на кожному з них визначено переможців.

На етапі «Впоряд» перемогу отримали:

• рій імені Назара Пеприка - І місце;

• рій «Соколи» - ІІ місце;

• рій «Нащадки козаків» - ІІІ місце.

На етапі «Відун» І місце отримав рій «Соколи», ІІ місце – рій імені Назара Пеприка, ІІІ місце – «Наварійські патріоти».

До оцінювання конкурсу «Рятівник» були запрошені в.о. директора КНП «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Пустомитівської міської ради Володимир Векляк та завідувач реанімаційного відділення КНП «Пустомитівська центральна лікарня» Володимир Цилюрик. Учасники Гри не тільки змагалися, а ще й отримали ґрунтовні знання з домедичної допомоги та були в захваті від майстер-класу, проведеного професіоналами своєї справи. За результатами конкурсу отримали : І місце – рій імені Назара Пеприка, ІІ місце – «Отамани», ІІІ місце – «Нащадки козаків».

На етапі «Смуга перешкод» результати такі: ОЗ « Пустомитівський ЗЗСО №1 І- ІІІ ст.» - І місце, Пустомитівський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст., - ІІ місце, Наварійський ЗЗСО І-ІІІ ст. – гімназія – ІІІ місце. Цей етап змагань учасники очікували з нетерпінням і хвилюванням, адже тут потрібно показати вміння, силу, ерудицію та кмітливість цілої команди, дарма, що одяг забруднений, а ноги від «гусячого кроку» підгинаються - відчуття радості і задоволення охоплює і учасників, і вболівальників.

На етапі «Перетягування линви» силу, вміння діяти в колективі продемонстрували : І місце – рій імені Назара Пеприка, ІІ місце – рій «Нащадки козаків», ІІІ місце – «Наварійські патріоти».

У змаганнях «Стрільба з пневматичної гвинтівки» слід відзначити найкращих стрільців серед юнаків та дівчат. Це – Оношко Валентина, учениця Містківського ЗЗСО І – ІІІ ступенів та Ферендович Мар’ян, учень Наварійського ЗЗСО І – ІІІ ступенів-гімназії. У командній грі зі стрільби – І місце – ОЗ «Пустомитівський ЗЗСО №1 І – ІІІ ступенів», ІІ місце – Містківський ЗЗСО І – ІІІ ступенів, ІІІ місце – Пустомитівський ЗЗСО №2 І – ІІІ ступенів. Справжні снайпери підростають у наших школах!

«Розпалювання вогнища» - складна річ, як виявилося. Адже потрібно було не тільки розпалити полум’я, а ще й змусити перегоріти нитку над ним. З цим завданням справився тілький рій імені Назара Пеприка. Вітаємо!

У номінації «Добре діло» журі високою оцінкою відзначили лише рій «Отамани» Семенівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів.

Учасники Гри продемонстрували козацький вишкіл, гарні знання з історії України, силу, мужність, вміння діяти колективно, влучність та наполегливу боротьбу в змаганнях.

Підвівши підсумки, визначено рої-переможці територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»):

• І місце - рій імені Назара Пеприка , ОЗ « Пустомитівський ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів», ройовий Назар Козак.

• ІІ місце - рій «Соколи», Пустомитівський ЗЗСО №2 І – ІІІ ступенів імені Василя Кучабського, ройовий Влад Ткаченко;

• ІІІ місце - рій «Нащадки козаків», Містківський ЗЗСО І – ІІІ ступенів, ройовий

Вітаємо всіх учасників із перемогою, адже участь у Грі – це вже перемога!

Нехай усім джурам таланить у їхніх добрих справах, а доля береже від усіх негараздів і щедро стелить перед ними рушники достатку, віри в краще майбутнє України, любові та надії.

Відділ освіти Пустомитівської міської ради висловлює щиру вдячність колективу Пустомитівського ЗЗСО №1, директору школи Сергію Морозу, заступнику з виховної роботи Ірині Бакуліній, Івану Брусу, Наталії П’ятницькій, Владу Шевчуку, Любомиру Камінецькому, Анатолію Михайлику, а також керівникам роїв – Веронії Капацілі, Олегу Кондюху, Марії Козі, Олегу Микитину за організацію у проведенні територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Похвально, що до журі долучився випускник Пустомитівського ЗЗСО №1 Владислав Плебанський, колишньому ройовому команди імені Назара Пеприка, що була учасником Всеукраїнського етапу гри Сокіл («Джура»).

А смачним підсумком гри став козацький куліш, майстерно приготований кашоваром Володимиром Бартком, учителем Захисту Вітчизни Наварійського ЗЗСО – гімназії.

Участь у «Джурі», це не просто престижно і круто – це результат клопіткої праці команди учнів і наставників. У нас величезний потенціал, допоки підростає така молодь майбутнє нашої України захищене!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь