Організація охорони праці у закладах освіти

Дата: 15.06.2021 10:35
Кількість переглядів: 559

Організація охорони праці у закладах освіти — це передбачений чинним законодавством комплекс заходів, одним з яких є щорічне навчання та перевірка знань.

Відділом освіти Пустомитівської міської ради організовано та проведено навчання і перевірку знань з питань охорони, безпеки життєдіяльності в закладах загальної середньої, позашкільної, дошкільної освіти директорів, їх заступників та голів ПК.

Привітала усіх учасників заступник голови міської ради з питань діяльності виконавчих органів влади Тетяна Голдун.

На запрошення відділу освіти у навчанні взяли заступник начальника, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Пустомитівського управління Держпродспоживслужби у Львівській області Марія Яріш, в.о. начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Пустомитівського управління Держпродспоживслужби у Львівській області Віра Саміло, в.о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Пустомитівської міської ради Володимир Векляк, Назар Беген, страховий експерт з охорони праці Пустомитівського відділення УВД ФССУ у Львівській області.

Актуальною, дуже змістовною була зустріч освітян і з заступником голови, завідувачем відділом соціально-економічного захисту і заробітної плати Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’яном Калином.

Під час навчання роз’яснено дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці в закладах освіти, дотримання заходів з профілактики та попередженню виробничого та побутового травматизму, пожежної безпеки, звернуто увагу на правові та організаційні основи охорони праці, законодавства про працю, гігієну праці, електробезпеку, розслідування виробничого травматизму, надання медичної допомоги, забезпечення санітарного благополуччя.

Наголошено, що забезпечення здорових і безпечних умов освітнього процесу, запобігання нещасним випадкам серед його учасників покладається на керівника закладу освіти – відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці несе керівник і всі працівники навчального закладу.

Завершились навчання атестацією залучених працівників за білетами з екзаменаційних питань для перевірки знань з охорони праці і безпеки життєдіяльності у присутності комісії затвердженої наказом відділу освіти.

Успішно проекзаменовано та буде видано посвідчення 50 працівникам освітніх закладів громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь