Виконавча дирекція АМУ інформує

Дата: 22.06.2021 11:37
Кількість переглядів: 463

Безліч звернень від громад з приводу законопроекту #5600. Безліч прохань не підтримувати даний законопроект, бо він шкодить місцевому самоврядуванню.

Друзі, позиція наступна:

1. З точки зору потреби зобов'язати олігархів сплачувати податки в повній мірі, даний законопроект є необхідним!

2. Сумно, що крім норм, що спрямовані проти олігархів, в урядовий законопроект потрапила ціла низка незрозумілих статей, що шкодять, як місцевому самоврядуванню, так і пересічним громадянам. Зокрема, абсолютно незрозуміло яким дивом туди потрапила шкідлива норма, що забирає тютюновий акциз в громад, а це приблизно 2.9 млрд грн.

3. Безумовно, спроба тишком забрати гроші в громад не пройде непоміченою і не має перспективи! Як перший крок, нами вже зареєстровано альтернативний законопроект 5600-2, що вилучає дану норму.

4. Алгоритм дій може бути наступним:

- підтримка комітетом альтернативного законопроекту;

- враховуючи, що це не єдиний альтернативний законопроект, балансування позиції парламенту і винесення в залу законопроекту з літерою "д";

- винесення в залу базового законопроекту, але із зауваженнями комітету, що виймають шкідливі норми;

- публічні гарантії, що норма про позбавлення громад акцизу, буде вилучена з тіла законопроекту під час врахування правок до другого читання.

5. Прихильники норми про вилучення акцизу намагаються вкидати стандартну маніпуляцію "то стосується тільки Києва, а на маленькі громади не впливає". Так от: Київ - це 20/25% даних коштів, а вдарить це реально по малих та середніх громадах майже з усієї країни. Наприклад, Бучанська громада (Київщина) недооотримає 9 млн грн, Фонтанська громада (Одещина) - 1.9 млн грн, Вараська громада (Рівненщина) - 2.3 млн грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь