"Без майонезу та крему". Закладам харчування на Львівщині рекомендують не готувати частину страв
Власникам закладів громадського харчування на Львівщині рекомендують не готувати страви з майонезом та заварним кремом у теплий період. Про це рішення повідомили під час засідання обласної комісії з ТЕБ і НС 12 липня 2021 року.
Передувало цьому рішенню отруєння у ресторані "Панський книш", що у смт "Куликів". Після харчування у цьому закладі до лікарні потрапили понад 20 людей, з них 8 дітей. Цю подію визначили як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.
Відтак власникам кафе, барів та ресторанів рекомендують:
"Не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в т.ч. на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання", — повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.
Також керівників закладів харчування просять дотримуватися працівниками правил особистої гігієни: створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.