Наявність податкового боргу може залишити підприємця без житла

Дата: 23.07.2021 14:29
Кількість переглядів: 483

Фахівці Городоцького управління ГУ ДПС у Львівській області повідомляють, що при наявності податкового боргу з податків і зборів в розмірі 1020 грн.,( а з єдиного соціального внеску понад 10 гривень) податкова служба формує та направляє боржнику податкову вимогу про сплату недоїмки. Після отримання податкової вимоги, боржнику надається 30 діб для погашення боргу (раніше було 60 днів), а на погашення єдиного всеску всього 10 календарних днів. Якщо за цей період борг не буде погашено, податкова служба направляє вимогу про стягнення боргу до виконавчої служби юстиції.

 Після отримання від податкового органу вимоги про стягнення боргу виконавчою службою формується виконавче виробництво, всі дані боржника вносяться до системи та він автоматично потрапляє до Єдиного державного реєстру боржників.

Також, зазначають, що основним джерелом погашення податкової заборогованості та заборгованості з єдиного соціального внеску є особисте майно боржника. Виконавча служба встановлює, яким майном володіє боржник для його подальшої реалізації, а виручені кошти від продажу йдуть на погашення боргу. Це може бути, як нерухоме (квартири, будинки, земельні участки і т.д) так і рухоме майно (автомобілі і т.д.), а також матеріальні цінності та навіть побутова техніка. За данними виконавчої служби юстиції в минулому році з майна боржників було реалізовано 20 автомобілів і 3 квартири.

        Після внесення підприємця до Реєстру боржників вони не зможуть переоформити будь-які об’єкти нерухомого чи рухомого майна. Також обмежуються можливості виїзду за кордон будь-то на відпочинок чи у справах. При цьому блокуються всі рахунки боржника, у тому числі й нові, а наявна сума коштів на них відразу списується.

Фізичні особи-підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування, мають право на отримання соціального забезпечення, у тому числі лікарняних та декретних виплат, однак при умові своєчасної та в повному обсязі сплати єдиного соціального внеску. Тож при наявності боргу з єдиного внеску підприємці позбавлюють себе соціальних гарантій, а з урахуванням останніх змін в законодавстві – ще й можливісті отримання житлових субсидій.

Ми завжди відкриті та готові допомогти у вирішенні будь-яких питань. Намагаємось знайти індивідуальний підхід до кожної проблеми окремо. Накопичення податкового боргу та боргу з єдиного соціального внеску має дуже неприємні наслідки..

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь