Завершується формування територіальних органів Нацсоцслужби

Дата: 20.08.2021 09:47
Кількість переглядів: 419

В Україні вже почали роботу 21 з 24 територіальних органів Національної соціальної сервісної служби України. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

 

«Національна соціальна сервісна служба повністю замінить існуючу систему соціального захисту. Саме Нацсоцслужба тепер слідкуватиме за правильністю та законністю призначення соціальних виплат та дотриманням прав дітей. Вона має забезпечити єдині високі стандарти надання соціальних послуг на всій території України», – зазначила Марина Лазебна.

 

За її словами, Нацсоцслужба перевірятиме дотримання права кожної людини на отримання державної підтримки, правильність обчислення розміру допомоги чи субсидії, контролюватиме дотримання строків виплат. При цьому Служба не буде займатися перевірками добробуту отримувачів допомоги, всі перевірки відбуватимуться в електронному форматі з використанням державних баз даних.

 

Міністр також зазначила, що важливим напрямом роботи Мінсоцполітики є цифровізація всіх процесів у сфері соціального захисту. Передбачається, що в майбутньому адміністратором єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) буде Нацсоцслужба. «Завдяки максимальному використанню електронних державних реєстрів ми досягнемо того рівня, коли обробка звернень громадян про надання соціальної допомоги виконуватиметься автоматично і в короткі терміни», – підкреслила Марина Лазебна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь