Відбувся тренінг для платників податків щодо переваг використання Електронного кабінету

Дата: 15.09.2021 09:36
Кількість переглядів: 359

Днями у Городоцькій ДПІ для платників податків було проведено тренінг-практикум на тему «Переваги Електронного кабінету».

Старший державний інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Ірина Ковалик пояснила присутнім на тренінгу, що використання сервісу Електронний кабінет має великі переваги, особливо в період карантину.

Податківець розповіла та на практиці продемонструвала, як  користуватися  Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, вона показала як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

За допомогою Електронного кабінету платник податків має змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків  з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата податковий борг, штрафні (фінансові санкції), пеня, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги.

Ірина Ковалик зауважила, що користуватися Електронним кабінетом можуть не лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці, але й будь-яка особа, яка бажає отримувати адміністративні послуги, консультації, здійснювати розрахунки з бюджетом, замовляти  та отримувати довідки, звітувати в електронному вигляді не виходячи з дому. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь