Нещодавно у Городоцькій ДПІ ГУ ДПС у Львівській області пройшов практикум для платників податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

Дата: 23.09.2021 10:05
Кількість переглядів: 303

 Фахівці Городоцької ДПІ, розповіли присутнім про те, що  з 1 вересня в Україні стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, і його мета  – дати громадянам можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі, та власність.

     Інспектори роз’яснили, що громадянам не потрібно декларувати власну квартиру, загальна площа якої не перевищує 120 кв. метрів, будинок площею до 240 кв. метрів чи земельну ділянку в межах норм безоплатної передачі (приватизації). Також не підлягає декларуванню автомобіль, якщо він у власному постійному користуванні та не використовується для комерційних цілей.

     Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

 

     Фахівці нагадали, що декларування триватиме рік, а саме  у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

       Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.

     "Потрібно бути порядним не для когось, а для себе. Несплата податків – це не обман  держави, це обман конкретної людини: себе особисто, свого сусіда. Чому? Тому що податки – це плата за ті суспільні послуги, які надає нам держава. Ми всі користуємося цими послугами. Навіть той, кому здається, що йому від держави нічого не треба, насправді споживає й багато", – наголосили в ДПІ.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних