Продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім заборонено

Дата: 07.10.2021 11:45
Кількість переглядів: 802

Сьогодні досить актуальною є проблема вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітніми. Однією з головних причин є недотримання продавцями законодавства щодо заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів особам до 18 років.

 

З метою попередження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та  тютюнових виробів неповнолітнім,  профілактики дитячого пияцтва та тютюнопаління, на території Пустомитівської громади, заступник міського голови Тетяна Голдун, начальник служби у справах дітей Володимир Мота, директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» Ганна Дідик та інспектор сектору ювенальної превенції Львівського районного управління поліції №2 Наталя Лозинська у м.Пустомити провели інформаційно-роз'яснювальну роботу з продавцями закладів торгівлі щодо дотримання Правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами особам до 18 років та  відповідальності за їх порушення. 

Продавцям наголошено про адміністративну відповідальність, передбачену частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення за Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами особам до 18 років, яка тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

У кожному торговому закладі залишено інформаційні пам’ятки, які продавці розмістили на найпомітніших місцях, щоб і самі неповнолітні їх бачили й знали, що тут їм не продають алкоголь і тютюнові вироби.

Дані заходи будуть і надалі проводитись в населених пунктах нашої громади.

Звертаємо увагу батьків на їх обов’язок щодо піклування та здоров'я своїх дітей в частині недопущення вживання дитиною алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за ухилення від батьківських обов’язків, за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, за розпивання алкоголю та куріння у громадських місцях.

Пустомитівська міська рада і поліція звертається з проханням до громадян неухильно дотримуватися вимог законодавства України, адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь