Вітаємо у сім‘ї, Мар‘яне!

Дата: 16.12.2021 10:37
Кількість переглядів: 403

Відповідно до розпорядження Пустомитівського міського голови, 15 грудня 2021 року, у селі Наварія створено дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї Самарцева Сергія Миколайовича та Самарцевої Ірини Анатоліївни та влаштовано на виховання і спільне проживання трьох дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім’я Сергія та Ірини Самарцевих переїхали в с. Наварія у травні цього року з Луганської області. Батьки-вихователі вже виховують двох рідних дітеи? і двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

А 15 грудня, дитячий будинок сімейного типу поповнився ще одним вихованцем - трирічним Мар’янчиком, якого було передано батькам-вихователям з Дитячого будинку №2 м. Львова в присутності працівників служби у справах дітей міської ради та КЗ «Центр надання соціальних послуг» Пустомитівської міської ради.

У хлопчика є ще четверо рідних братів і сестер, які перебувають в трьох різних закладах інституційного догляду та виховання. На сьогоднішній день проводиться відповідна робота щодо об’єднання даної родинної групи дітей в ДБСТ Самарцевих, адже для цього і створена ця форма сімейного виховання, в якій дитина, позбавлена батьківського піклування може пізнати любов, почувати себе щасливою, вчитися готуватися до самостійного життя, а батьки-вихователі в свою чергу піклуються про фізичний розвиток дитини, здійснюють догляд та виховання, прищеплюють моральні цінності і духовність, задовольняють щоденні її потреби.

Згідно чинного законодавства загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей. Діти-вихованці проживатимуть і виховуватимуться в ДБСТ до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації - до його закінчення.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Пустомитівської міської ради здійснюватиме соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу Самарцевих, а Служба у справах дітей Пустомитівської міської ради - контроль за умовами проживання та виховання дітей в дитячому будинку сімейного типу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь