Питання одноразового (спеціального) добровільного декларування, застосування РРО та права громадян на податкову знижку під час зустрічі з представниками бізнесу

Дата: 20.12.2021 16:46
Кількість переглядів: 336

Сьогодні, 15.12.2021 відбулася зустріч начальника Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Романа Миськіва з платниками податків.

Роман Миськів звернув увагу присутніх, що 01 вересня стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Кампанія декларування), яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Під час заходу розглянуті актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету..

Податківець наголосив, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Далі Роман Миськів зупинився на новаціях у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та нагадав присутнім про право громадян на податкову знижку і повідомив, що для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку, останній день подання Декларації про майновий стан і доходи – 31.12.2021 (включно).

Також, під час зустрічі обговорювались питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових забов’язань та роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

         Роман Миськів наголосив, на підписці у соціальних мережах:

Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області 

        (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )

 

Практикум, щодо подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування

Працівниками Городоцької ДПІ разом з платниками податків було проведено практикум, щодо подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

В ході практикуму було зазначено, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. Одним зі способів є подання заяви в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації кваліфікованого електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Одночасно було зауважено, що для подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичною особою — підприємцем засобами електронного зв`язку необхідно в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирати рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирати Заяву за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.

Також у бесіді з платниками було наголошено на те, що з метою підвищення якості обслуговування платників податків та спрощення процедури подання електронної звітності ДПС запроваджено Електронний кабінет, який надає можливість реалізації платниками податків прав та обов'язків, визначених Податковим кодексом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь