Про одноразове добровільне декларування на «гарячій лінії» у Пустомитівській ДПІ

Дата: 05.01.2022 15:05
Кількість переглядів: 394

Нещодавно відбулася «гаряча лінія» у Пустомитівській ДПІ. На запитання відповідав начальник Пустомитівської ДПІ Роман Сас.

 

Запитання: Що ж таке одноразове добровільне декларування?

Відповідь: одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених як на території України так за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані за рахунок доходів, що підлягали оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Запитання: Хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням?

Відповідь: Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання неоподаткованих доходів, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

 А не можуть бути декларантами особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів у сфері запобігання корупції. Також декларантами не можуть бути особи, які є малолітніми чи неповнолітніми або недієздатними, або є особами, дієздатність яких обмежена і над ними встановлено опіку.

Запитання: Які є способи подання такої декларації?

Відповідь: Хочу наголосити, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом  виключно в електронній формі.

 

Запитання: В які терміни потрібно сплатити податки з задекларованих об’єктів оподаткування?

Відповідь:  Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання такої декларації, також до 1 листопада 2023 року та до 1 листопада 2024 року. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь