Пустомитівська ДПІ інформує: Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб

Дата: 02.02.2022 14:12
Кількість переглядів: 272

З 1 вересня 2021 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.
  1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %.


 У подальшому, до завершення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, іноземні активи можливо задекларувати за ставкою 9 %.

 

Про декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року


 Також звертаємо увагу, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.
 Оподаткування об’єктів спадщини залежить від ступеня споріднення спадкодавця і спадкоємця та резидентського статусу. Зокрема, за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об'єкти спадщини, що успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.
 За ставкою 5% оподатковується вартість будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.
 Ставка 18% застосовується для будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента, та будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.

 

Про необхідність подання до контролюючого органу повідомлення за формою № 20-ОПП 

 

Платники податків - фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) зобов’язані повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, що знаходяться на їх балансі згідно з порядком обліку платників податків, шляхом подання до контролюючого органу повідомлення за формою № 20-ОПП.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь