ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ СИЛ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ: ЗАВДАННЯ, УМОВИ СЛУЖБИ ТА ЯК ДОЛУЧИТИСЬ

Дата: 01.02.2022 08:30
Кількість переглядів: 580

Відтепер захист нашого краю стає надійнішим, адже сотні мешканців Львівської області долучаються до військових частин Сил територіальної оборони.

Згідно із Законом «Про основи національного спротиву» на підрозділи територіальної оборони покладені важливі завдання, яких всього 12 - від охорони і оборони важливих об’єктів та інфраструктури до участі в боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами. Зокрема військовослужбовці ТрО забезпечують здатність підрозділу при потребі розгорнутись до штату воєнного часу - швидко закомплектуватися резервом і бути готовими виконувати завдання.

Як і на всій території країни, так і у Львівській області формується Бригада територіальної оборони та продовжує укомплектування особовим складом, переважно сержантського та офіцерського складу.

Серед головних переваг військовослужбовця тероборони - проходження служби в своєму регіоні. Крім цього - стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави, а також безоплатна кваліфікована меддопомога і пільгове санаторно-курортне лікування.

До того ж, громадянин, який підписує контракт, має збережену зарплатню за основним місцем роботи, або пенсію, якщо він пенсіонер.

Контракт можна укласти на 3 роки особам рядового та сержантського складу та на 5 років для офіцерів. Головними вимогами до кандидатів поряд із готовністю захищати свій дім, є відповідність за станом здоров’я, відсутність судимостей та вік не більше 57 років.

Громадяни, які не проходили військової служби, також можуть долучаються до складу Сил тероборони – підписати контракт про службу в резерві ТрО.

Резервісти, не полишаючи основного місця роботи, проходять підготовку під час денних навчань раз, або кілька на місяць та можуть викликатись на навчальні збори протягом тижня-двох щорічно.

За період зборів за ними зберігається середній заробіток. Вони щороку отримують виплати залежно від звання та терміну навчань.

Кожен резервіст чітко знає, як і в складі якого підрозділу він повинен діяти, який об’єкт охороняє, чи який захід проводить, як і де отримує зброю.

Важливо, що військовослужбовці та резервісти ТрО виконуватимуть завдання виключно у своєму краю, поза районами ведення бойових дій.

Щоб стати військовослужбовцем або резервістом Бригади територіальної оборони охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації.

Аби дізнатись більше інформації звертайтесь у Третій відділ Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: м. Пустомити, вул. Грушевського, 36 (кабінет №15).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь