ПРО ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ТА ЗАСТОСУВАННЯ РРО НА ЗУСТРІЧІ З ПЛАТНИКАМИ У ПУСТОМИТІВСЬКІЙ ДПІ

Дата: 09.02.2022 15:56
Кількість переглядів: 319

Днями начальником Пустомитівської ДПІ Романом Сасом було проведено зустріч  з платниками податків району. Питання, які обговорювались, стосувалися декларування доходів громадян за 2021 рік, одноразового (спеціального) добровільного декларування та особливостей застосування РРО/ПРРО.

 

Начальник Пустомитівської ДПІ проінформував про активи, які підлягають декларуванню під час «податкової амністії». Це грошові активи, майно та майнові права, одержані чи набуті за рахунок доходів, з яких не було сплачено податки і збори. До активів, які потрібно декларувати відносяться:валютні цінності, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, права грошової вимоги, нерухоме майно(земельні ділянки, об’єкти житлової та нежитлової нерухомості), об’єкти незавершенного будівництва, рухоме майно, у тому числі транспортні засоби та інше цінне рухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо, частки(паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти. Зокрема, було наголошено, що подача добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Легалізація активів на компромісних умовах дає можливість без застережень використовувати вже набуті активи в майбутньому.

 

Посадовець наголосив, що для подання одноразової декларації не потрібно відвідувати податкову, оскільки поданя такої декларації передбачене лише в електронному вигляді. Було роз’яснено, що за допомогою «Електронного кабінету платника» всі послуги можна отримувати цілодобово в режимі онлайн. За допомогою цього сервісу  можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

 

Також, присутнім нагадали про початок з 1 січня 2022 року кампанії декларування доходів громадян за 2021 рік та про доходи, які підлягають обов`язковому декларуванню.

 

 Щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку (фізичних осіб-підприємців), учасникам зустрічі було повідомлено про те, що відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО, ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи. Роздрібна торгівля товарами на території села (крім підакцизних товарів), що здійснюють ФОП-єдиники за умови що їх дохід не перевищує 167 МЗП (1085500грн) на один такий пункт продажу товарів, можуть не застосовувати РРО/ПРРО, але зобов’язані  використовувати КОРО та РК.

 

Наприкінці зустрічі присутніх закликали щодо підписки на канали інформування ДПС:

Instagram – ГУ ДПС  Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook – https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області)

Субсайт ГУ ДПС у Львівській області – https://lv.tax.gov.ua/

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних