Про зміни та новації податкового законодавства під час «круглого столу» у Пустомитівській ДПІ

Дата: 23.02.2022 16:07
Кількість переглядів: 445

Днями фахівці Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели чергову роз’яснювальну роботу з платниками єдиного податку щодо деталей застосування РРО/ПРРО, основних аспектів податкової амністії та декларування доходів, отриманих протягом 2021 року.

Начальник Пустомитівської ДПІ Роман Сас розповів про новації у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку другої-четвертої груп, згідно з якими з початку  року застосування реєстраторів розрахункових операцій стає обов’язковим для вказаної категорії підприємців, які проводять готівкові розрахунки. Посадовець детально розповів про порядок ведення обліку товарних запасів за місцем продажу (господарському об’єкті), який затверджено Наказом Міністерства фінансів України № 496.

Крім того, Роман Сас повідомив про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року, та з яких не були сплачені податки і збори. Зокрема, які категорії фізичних осіб можуть скористатися  правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, терміни подання декларації, об’єкти  оподаткування, ставки одноразового збору та терміни сплати задекларованих зобов`язань.

Разом з тим, завідувач сектору з надання адміністративних та інших послуг Пустомитівської ДПІ Андрій Костишин інформував присутніх про нюанси декларування громадянами, та самозайнятими особами доходів, одержаних протягом 2021 року. 

Наприкінці зустрічі посадовці відповіли на запитання платників податків та  презентували друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО, деталей податкової амністії та  декларування громадянами доходів.

Також були обговорені питання щодо активного використання платниками податків електронних сервісів Державної податкової служби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь