Підготовка з боку РФ кібератак на об’єкти критичної інфраструктури, органів влади та управління

Дата: 31.03.2022 09:20
Кількість переглядів: 224

30.03.2022 року отримано інформацію щодо підготовки з боку РФ кібератак на об’єкти критичної інфраструктури, органів влади та управління.

Враховуючи підвищений рівень кіберзагрози, необхідно забезпечити моніторинг на ОКІ та негайно повідомляти про виявлені ознаки кібератак співробітників Управління.

Відповідні хакерськи угруповання РФ виклали звернення попередження:

//

Сьогодні на каналі Xaknet Team о 20:42 опубліковано попередження наступного змісту: "Завтра мы нанесем самый сокрушительный удар по Украинской стороне за всю историю кибервойны 2022 года.

Думаю, этот эпизод в целом перевернет подход мирового сообщества к вопросам информационной безопасности. Ну и, самое главное, покажет фашистам, что трогать Россию - это плохо. Могут быть последствия.

Предлагаем зарубежным партнерам осознать, что у Российской Федерации есть "ядерное вооружение" и в интернете. Последствия нападения на нашу страну в киберпространстве, кроме сокрушительных ответов, ни к чему не приведут.

Мы стоим на страже. Шутки закончились. ХакНэт больше не занимается уроками этичного хакинга. XakNet Team больше не защищается, она нападает."

//

З огляду на викладене, необхідно забезпечити відповідно:

? Термінове інформування об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, органів влади та управління, для організації заходів протидії і моніторингу ознак підготовки/проведення хвкерських атак, та інструктувати персонал з числа ІТ фахівців;

? в разі виявлення таких фактів негайно інформувати відповідних співробітників СБУ

Контакт-центри для методичної та практичної допомоги:

? +380963224524 Гаряча лінія УСБУ у Львівській області

? ncident@dis.gov.ua, +380933482334 Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ, в розпорядженні центру є всі необхідні сили та засоби для реагування. Також є можливість безкоштовного отримання засобів кіберзахисту провідних світових брендів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь