Чи є технічна можливість ФОП подати заяву на спрощену на 2 % і які особливості заповнення?

Дата: 01.04.2022 09:46
Кількість переглядів: 449

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платником з особливостями, встановленими цим пунктом, суб’єкт господарювання до останнього числа місяця, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

 

Для переходу з 1 квітня 2022 рокуна тимчасову сплату єдиного податку з особливостями, визначеними пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ Кодексу, суб'єкт господарювання має встигнути подати заяву у строк не пізніше 30 березня 2022 року.

Для цього підприємцю необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява) за формою, визначеною наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308.

При цьому, платник має також заповнити Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

При цьому, в зазначеній формі Заяви обов’язковими для заповнення є рядки 1, 2, 3, 4, 5.1, 5.1.1 (обов'язково зазначається ставка у відсотках до доходу – 2%,6,8. Графи Заяви, що стосуються реєстрації платником ПДВ, в даному випадку не заповнюються.

Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування чи зміну групи єдиного податку, за бажанням платника, можна буде подати засобами електронного зв’язку засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (через Електронний кабінет).

Тобто, на сьогодні Заява подається за вибором платника, зокрема і засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних