За три місяці – понад три тисячі працевлаштованих

Дата: 26.04.2022 09:50
Кількість переглядів: 338

У січні-березні поточного року послуги з питань працевлаштування в обласній службі зайнятості отримували 22,9 тис. осіб, у тому числі 20,3 тис. офіційно визнаних безробітних.

 

«Якщо порівнювати цьогорічні статистичні дані з цифрами за перший квартал торік, то число тих, хто шукав роботу за сприяння служби зайнятості, зменшилося на 21,5 тис. осіб або на 52%, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Водночас в області на 5,0 тис. одиниць або 34% скоротилася кількість вільних робочих місць і вакантних посад: якщо у січні-березні 2021 року працедавці задекларували 14,7 тис. вакансій, то в поточному році до нас надійшло 9,7 тис. пропозицій працевлаштування».

 

За його словами, за три місяці цього року фахівцям служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 3,1 тис. осіб, у тому числі 2,8 тис. безробітних. Більш як чверть безробітних працевлаштована на підприємства переробної промисловості, а пята частина погодилася працювати у сфері оптової та роздрібної торгівлі або влилася у трудові колективи, що займаються ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів.

 

Станом на 01.04.2022 року роботу за посередництва служби зайнятості шукали 12,1 тис. безробітних, серед яких 63% жінки. Найбільшу частку – 18% – складали ті, що працювали у сфері торгівлі та послуг, 17% обіймали посади керівників і менеджерів, 14% відносилися до професіоналів, 13%  до фахівців. В основному (54%) на лаві безробітних опинилися працівники, звільнені з підприємств, установ та організацій за угодою сторін (ст. 36 п.1 КЗпПУ), котрі у термін до одного року після припинення трудових відносин звернулися до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні.

Більшість безробітних  62% з вищою освітою, 29% – з професійно-технічною, а 9% – із середньою.

 

Львівський обласний центр зайнятості

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних