Пустомитівська міська рада підтримує важливу ініціативу дерусифікації та декомунізації в Україні

Дата: 29.04.2022 17:07
Кількість переглядів: 470

Сьогодні, 29 квітня відбулося засідання Виконавчого комітету, на якому враховуючи численні звернення громадян та відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» було вирішено найближчим часом у Пустомитівській громаді здійснити наступні заходи:

  • Відділу культури, молоді та спорту Пустомитівської міської ради спільно з відділом архітектури, містобудування та земельних відносин Пустомитівської міської ради розробити та подати пропозиції щодо зміни назв вулиць, які популяризують російську культуру, та об’єктів і символів комуністичного тоталітарного режиму.
  • Провести до 15.05.2022р. громадські обговорення щодо:

- ліквідації об’єктів і символів комуністичного тоталітарного режиму на території Пустомитівської територіальної громади;

- перейменування вулиць, які популяризують російську культуру.

  • Рекомендувати сесії Пустомитівської міської ради розглянути результати вищевказаних громадських обговорень до 20.05.2022р.
  • Пустомитівському міському житлово-комунальному підприємству 21.05.2022р. у День Європи здійснити заходи, передбачені у рішенні сесії міської ради, щодо дерусифікації та ліквідації об’єктів і символів комуністичного тоталітарного режиму на території Пустомитівської територіальної громади.

Також закликаємо активних мешканців з ідеями та ініціативами стосовно цієї теми звертатись у Пустомитівську міську раду: pustomyty_rada@ukr.net

Далі буде!

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь