ПОРЯДОК організації та проведення особистого прийому громадян в Пустомитівській міській раді

Дата: 23.05.2022 10:10
Кількість переглядів: 265

І. Загальні положення

1.1. Зазначений Порядок визначає основні положення щодо організації та проведення особистого прийому громадян у Пустомитівській міській раді.

1.2. Особистий прийом громадян у Пустомитівській міській раді здійснюється відповідно до вимог ст.40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року N109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

1.3. Особистий прийом громадян у Пустомитівській міській раді проводиться в приміщенні Пустомитівської міської ради за адресою: м. Пустомити,                            вул. Михайла Грушевсього, 46, та здійснюється згідно графіків, що затверджуються рішенням виконавчого комітету міської ради.

1.4. Особистий прийом громадян міським головою здійснюється за попереднім записом.

1.5. Організацію особистого прийому громадян здійснює секретар міського голови (за відсутності – адміністратор відділу «Центр надання адміністративних послуг»).

1.6. Проведення особистого прийому громадян керівниками відділів, інших структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради у визначені дні та години, відповідно до графіка і в порядку, визначеному керівниками цих підрозділів.

1.7. Інформація про графік та порядок усного прийому громадян з особистих питань керівництвом міської ради публікуються на офіційному веб-сайті міської ради.

 

ІІ. Запис на усний прийом громадян з особистих питань

Секретар міського голови (за відсутності – адміністратор відділу «Центр надання адміністративних послуг») роз’яснює Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у міській раді, надає необхідну інформацію щодо цього особам, які мають потребу в особистому прийомі.

Особистий прийом громадян міським головою проводиться за попереднім записом у такому порядку:

Особа звертається особисто до секретаря міського голови (за відсутності –  до адміністратора відділу «Центр надання адміністративних послуг») протягом робочого тижня з 8-00 до 17-00 або за тел. 067 490 10 17.

Запис громадян на особистий прийом до міського голови здійснюється за умов пред’явлення документа, що засвідчує особу та зазначення змісту порушеного питання. Особи, визнані судом у встановленому порядку недієздатними, на прийом допускаються виключно за участі їхніх законних представників.

Під час запису громадянам надаються роз’яснення щодо можливості розгляду їх звернень з порушених питань секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючим справами виконавчого комітету у дні прийому, або згідно з поданою письмовою заявою.

В день прийому громадян міським головою приймаються лише ті особи, які попередньо були записані в порядку черговості.

Прийом інвалідів, сімей загиблих учасників АТО, громадян з обмеженими фізичними можливостями та громадян інших пільгових категорій проводиться першочергово.

Запис на повторний (протягом року) прийом особи з питання, яке вже розглядалося міським головою, може бути зроблено лише у тому випадку, коли питання, порушене у першому зверненні, не було вирішене по суті.

У разі повторного звернення громадянина вивчаються архівні матеріали з порушеного питання, з’ясовуються обставини, що його зумовили, надаються відповідні роз’яснення.

За потреби, до участі в особистому прийомі громадян міським головою, заступниками міського голови, запрошуються інші посадові особи, до компетенції яких належить вирішення питання, або на запит ними надаються документи, необхідні для обгрунтованого розгляду звернення.

Надане громадянином письмове звернення на особистому прийомі розглядається у порядку, встановленому чинним законодавством.

Про результати розгляду звернення громадянину повідомляється письмово або усно, за його бажанням.

З урахуванням рішення, визначеного під час особистого прийому, структурні підрозділи міської ради, яким доручено розгляд звернень, зобов’язані в установлені законодавством терміни підготувати заявнику відповідь по суті питання за підписом особи, що проводила особистий прийом.

Подана громадянином на особистому прийомі письмова заява розглядається у порядку, встановленому законодавством для письмових звернень. Про результати розгляду звернення заявник повідомляється письмово або усно (за його бажанням).

Окрім міського голови особистий прийом згідно графіку (без попереднього запису) ведуть його заступники, секретар міської ради, керуючий справами виконавчого комітету та інші структурні підрозділи міської ради.

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» міської ради здійснює систематичний аналіз та узагальнення звернень громадян на особистому прийомі, терміни розгляду яких порушено та за потреби інформує керівництво апарату міської ради.

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь