Проведення роз’яснювальної роботи щодо застосування РРО/ПРРО у період дії воєнного стану

Дата: 01.07.2022 09:12
Кількість переглядів: 341

 29.06.2022 начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим проведено «круглий стіл» з платниками податків щодо роз’яснення податкового законодавста у сфері застосування РРО у період дії воєнного стану.

 

        Роман Миськів зазначив, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, штрафні санкції за відсутність реєстраторів розрахункових операцій у суб’єктів господарювання, які зобов’язані їх використовувати, не застосовуються.

        Виняток – реалізація підакцизних товарів, під час продажу яких РРО має використовуватися обов’язково.

      Проте, звернув увагу, що РРО та ПРРО мають чимало переваг при їх використанні. Зокрема, використання РРО забезпечує можливість: підключення до вагів; формування звітності за будь-який період; сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції; фіксувати форму оплати; вести підрахунок будь-яких податків і знижок. Крім того, споживач отримує захист своїх прав у разі придбання товару неналежної якості.

       Санкції за порушення вимог Закону про РРО на час воєнного стану  не застосовуються, але є виключення. Так, Розділ II «Прикінцеві положення» Закону про застосування РРО №265/95-ВР було доповнено пунктом 12, яким тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

        Наприкінці зустрічі Роман Миськів надав вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання та закликав їх щодо підписки на канали інформування ДПС:
 
https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь