Заходи безпеки під час сигналу «Повітряна тривога»

Дата: 04.07.2022 16:43
Кількість переглядів: 379

Якщо почули сирени, перебуваючи вдома:

1. Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

2. За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

3. Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;

4. Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

5. Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття. У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком. Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор – під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Якщо почули сирени, перебуваючи на роботі:

1. Виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій або Інструкцією, діяти за вказівками керівництва;

2. Швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (коменданта).

Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

Ні в якому разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах. В торгівельних закладах громади слід дотримуватися заходів безпеки в умовах воєнного стану при обслуговуванні покупців, взявши при цьому до уваги, що кількість покупців у торгівельних залах повинна бути такою, що забезпечувало би їхню швидку евакуацію у разі загрози, а також взяти до уваги, що обслуговування під час оголошення сигналу ”Повітряна тривога” не проводиться.

У хвилини небезпеки кожному необхідно мобілізувати себе, бути зосередженим та уважним, діяти максимально швидко. Також слід нагадати про важливість дотримання світломаскувального режиму в період повітряної тривоги та у темну пору доби. Житлові будинки стануть непомітними для ворога у темну пору доби за умови вимкненого світла в оселях, зашторених вікон та погашеного вуличного освітлення своїх будинків. Вони не будуть використані ним як ”маяки” в якості орієнтирів для авіації та безпілотних літальних апаратів.

Наголошуємо на необхідності дотримання спеціального режиму світломаскування у період комендантської години та темний час доби суб’єктами господарської діяльності. В цей період часу потрібно вимикати вітрини та вивіски, зовнішнє освітлення, рекламу та ін. Дотримання зазначених рекомендацій стане вагомою запорукою безпеки та збереження життя.

Бережіть себе! Разом переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь