ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ ПРО НАМІР коригування ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 18.07.2022 10:37
Кількість переглядів: 352

На виконання наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 05.06.2018р. №130 комунальне підприємство «Пустомитиводоканал» інформує споживачів про намір коригування тарифів на послуги  централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

     Відповідно до вимог пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. № 869 (в редакції постанови від 03.04.2019р. № 291) «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», з метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних із наданням послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, перегляд тарифів на централізоване водопостачання та/або централізоване водовідведення та їх структури здійснюється уповноваженим органом щороку за заявою ліцензіата. Тарифи встановлюються на плановий період тривалістю 12 місяців (з 1 січня до 31 грудня). На протязі року підприємство може коригувати тарифи.

    На сьогоднішній день в КП «Пустомитиводоканал») склалася складна ситуація , спричинена невідповідністю діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення   їх реальній собівартості .

  Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення   для населення , бюджетних та інших споживачів були затверджені рішенням виконавчого комітету Пустомитівської  міської ради за №02-03/269 від 22.10.2021року «Про затвердження тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення». Тому на сьогодні діють тарифи введені в дію з 1 січня 2022року , а саме:

 

  • Водопостачання – 19,46 грн /м3 

  • Водовідведення – 29,04грн /м3 

    В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, палива, оплати праці,збільшення в 1,5раза ставки платежів до бюджету, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  зросли.

     В результаті збільшення з 01.07.2022р. прожиткового мінімуму  у відповідності до діючого законодавства  зросли планові витрати на заробітну плату (в діючому тарифі прожитковий мінімум 2481грн.зріс до 2600грн.що становить 1,047965%)Пропорційно до росту рівня заробітної плати  збільшились відрахування на соціальні заходи.

      Збільшились  витрати підприємства  за спожиту електроенергію (в діючому тарифі  2,96587 грн.кВт/год. зросла до  3,92066 грн.кВт/год.-1,321925%).  У зв'язку  з ростом цін на паливно-мастильні матеріали    відбулось збільшення витрат по статті «Паливо ( в діючому тарифі 23,46грн.за 1 літр.А-92 зросла до 58,00грн.за 1 літр.-2,47229%, диз паливо 22,96 грн.за 1літр.зросло до 57,00грн.за 1літр.-2,48258%).

     В зв’язку з цим виникла необхідність в коригуванні чотирьох статей витрат тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення,а саме:заробітна плата з нарахуванням,паливо-мастильні матеріали ,електроенергія,платежі до бюджету.

     КП «Пустомитиводоканал» підготувало розрахунки, необхідних для встановлення економічно-обґрунтованих тарифів на  послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення категоріям споживачів. Тарифи були розраховані та сформовані відповідно до вимог Закону України від 09.11.2017р. №2189-VІІІ «Про житлово-комунальні послуги»; постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»; наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 12.09.2018р. № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення».

    Зауваження та пропозиції приймаються протягом 10 календарних днів з дня подання оголошення в газеті за адресою:

м.Пустомити вул.І.Кандиби,5 в приміщенні контори КП «Пустмитиводоканал».

 

 

 

Директор КП «Пустомитиводоканал»                       Сосюк М.І.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних