Подати одноразову добровільну декларацію можна до 01 березня 2023 року

Дата: 22.11.2022 11:00
Кількість переглядів: 157

Пустомитівська ДПІ нагадує, що одноразове добровільне декларування, яке передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування в порядку, строки і розмірах, встановлених Податковим Кодексом діє з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року.

        Відповідно до абз.1 п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть такі категорії фізичних осіб - декларантів:

- фізичні особи - резиденти, в тому числі самозайняті особи,

- фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

        Не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні такі особи:

- особи, які станом на дату початку періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування;

- особи, які, починаючи з 01 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені п. 37 частини першої ст. 1 Закону України від 06.12.2019 № 361-ІХ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

- особи, стосовно яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України від 14.08. 2014 № 1644-VII «Про санкції» із змінами та доповненнями.

Пустомитівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь