Нові робочі місця за програмою "єРобота"

Дата: 03.01.2023 12:27
Кількість переглядів: 122

За програмою «єРобота» в області буде створено 1045 нових робочих місць

 

Серед переможців програми «єРобота», яка передбачає надання мікрогрантів для відкриття або розвитку бізнесу, – 433 заявники із Львівської області.

«Сума грантових коштів, що будуть освоєні на Львівщині, становить 101,6 млн грн. Із них 65,1 млн грн вже надійшли на рахунки 278 учасників програми. Середній розмір фінансової підтримки держави – 234,7 тис. грн», – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, за кількістю заявників-переможців програми Львівщина на тлі України посіла друге після Київщини місце. Мікрогранти отримають 278 приватних підприємців, 67 – юридичних осіб, котрі готові розвивати бізнес, а також 88 початківців, що виявили бажання займатися власною справою. За виділені кошти вони придбають обладнання для організації або розширення підприємницької діяльності, закуплять сировину та матеріали, оплатять вартість оренди приміщень, рекламні послуги та ін.

Відповідно до поданих учасниками програми бізнес-планів в області буде створено 1045 нових робочих місць. У розрізі видів економічної діяльності найбільше погоджених проєктів у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту (28%), ведення діяльності у переробній промисловості (20%), а також у галузі тимчасового розміщення та організації харчування (14%).

Нагадаємо, що ключова мета програми «єРобота» – державна підтримка бізнесу у непростий час війни шляхом видачі заявникам мікрогрантів для започаткування або розгортання підприємницької діяльності. Отримувачі коштів зобов’язуються створити від одного до двох робочих місць залежно від суми гранту (одне робоче місце – 150 тис. грн, два і більше – 250 тис. грн).

В останні дні грудня 2022 року уряд направив черговий транш на фінансування програми в розмірі 308 млн грн і планує продовжити проєкт цього року.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь