Податківці Пустомитівської ДПІ запрошують громадян до декларування

Дата: 31.01.2023 11:52
Кількість переглядів: 96

 

          З початку 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із важливих податків, що надходить до громад району і є вагомим внеском  до  місцевих бюджетів. Тому громадяни, подаючи декларацію та сплачуючи цей податок, підтримують саме місцевий бюджет.

         Тож днями на цю актуальну тему відбувся тренінг в Пустомитівській ДПІ для відвідувачів Центру обслуговування платників.

         Під час заходу фахівцями було повідомлено, що у 2023 році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували протягом 2022 року доходи не від податкових агентів, іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання та в інших передбачених Кодексом випадках. Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи: особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

         Податківці також нагадали, що платники податків мають право скористатися податковою знижкою за 2022 рік шляхом подання декларації до 31.12.2023 року. З питань заповнення та подання декларацій  громадянам необхідно звертатись у Центр обслуговування платників, за адресою м. Пустомити, вул. Радоцинська, 1.

        Також фахівці наголосили, що у Центрі обслуговування платників Пустомитівської ДПІ надаються постійні роз’яснення щодо законодавчих норм з одноразового добровільного декларування, ставок та строків сплати збору з одноразового добровільного декларування, розглядаються приклади заповнення форми одноразової добровільної декларації та порядку її подання через Електронний кабінет платника. Платники податків можуть отримати потрібну їм інформацію для ведення підприємницької діяльності, сплати податків на нерухоме майно і земельного податку та провести звірки зі сплати земельного податку громадянами.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь