До 250 тис. гривень на старт або розвиток бізнесу: відновлений прийом заяв на участь у програмі «єРобота»

Дата: 09.02.2023 10:12
Кількість переглядів: 131

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» з лютого поточного року відновлений прийом заяв охочих отримати мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу.

 

«На Львівщині завдяки цій програмі, яка стартувала у липні минулого року, буде освоєно понад 100 млн грн і створено 1045 нових робочих місць», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. За його словами, у 2022 році за результатами реалізації урядової ініціативи 433 учасники, документи котрих розглядала комісія ЛОЦЗ, отримали позитивне рішення про фінансування власних бізнес-ідей за рахунок мікрогрантів. Середній розмір виплати склав 234,7 тис. грн.

 

Цьогоріч до програми «єРобота» внесені певні зміни. Зокрема кошти учасникам програми виплачуватимуться із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Мікрогранти щодо яких було прийняте позитивне рішення у 2022 році, будуть профінансовані із фонду державного бюджету.

 

Право на фінансову підтримку мають як підприємці, що вже ведуть бізнесову діяльність, так і ті, хто має намір відкрити власну справу. Щоб отримати кошти, потрібно подати заяву та розроблений бізнес-план через портал «Дія». Після перевірки поданих документів, оцінки бізнес-плану, а також ділової репутації заявника йому потрібно пройти співбесіду з членами комісії Львівського ОЦЗ. Рішення про надання гранту ухвалюється в Державному центрі зайнятості.

Основна умова отримання мікрогрантів – створення не менш як одного нового робочого місця. Державні кошти надаються для покриття таких напрямів витрат:

– придбання меблів, обладнання (окрім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

– закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (такі витрати повинні становити сумарно до 50 відсотків розміру мікрогранту);

– послуги маркетингу та реклами (не більш як 10 відсотків розміру мікрогранту);

– орендна плата за нежитлове приміщення (до 25 відсотків розміру мікрогранту);

– орендна плата за обладнання (не більш як 10 відсотків розміру мікрогранту);

– лізинг обладнання, окрім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (до 50 відсотків загального розміру мікрогранту);

– використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

 

Консультації з питань участі у програмі «єРобота» можна отримати на телеграм-каналі за посиланням https://t.me/DCZ_Lviv , а також за номерами тел.: 096 682 51 83 або (0322) 33 01 67.

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь