ДОТАЦІЯ ЗА ПРИРІСТ ПОГОЛІВ’Я КОРІВ

Дата: 10.03.2023 11:17
Кількість переглядів: 326

У 2023 році з обласного бюджету Львівщини у вигляді дотації за приріст поголів’я корів спрямовано фінансову підтримку для мікро-, малих та середніх суб’єктів підприємництва галузі скотарства.

Даний напрям передбачений Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Мікро, малі та середні суб’єкти підприємництва – це юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які відповідають критеріям суб’єктів мікропідприємництва, малого та середнього підприємства визначених ст. 55 Господарського кодексу України і основним видом діяльності яких є виробництво сільськогосподарської продукції, та/або розведення, вирощування риби, переробка на власних чи орендованих потужностях власно виробленої сировини, а також здійснення операцій з постачання сільськогосподарської продукції.

За приріст корів підприємці отримають на безповоротній основі до 30 000 гривень за одну голову, та за прирощене або новостворене поголів’я корів у період з 01 квітня минулого року до 01 квітня поточного року, ідентифіковане та зареєстроване відповідно до законодавства.

Дотація за приріст поголів’я корів буде нараховуватись на різницю поголів’я корів станом на 01 квітня поточного року до поголів’я корів станом на 01 квітня попереднього року, підтверджених витягом з Єдиного державного реєстру тварин за умови, що загальну кількість поголів'я основного стада не буде зменшено протягом року (до 1 квітня наступного року).

Документи на отримання дотації прийматимуться до 01 травня поточного року.

З обласного бюджету на дотацію за приріст корів виділено 9,0 млн грн, а це як мінімум на 300 прирощених корів. Для мікро і малих суб’єктів підприємництва це додаткові надходження у розвиток виробництва і стимул до збільшення поголів’я корів.

Детальніше з умовами участі у програмі, переліком та зразками документів можна ознайомитись за посиланням: https://loda.gov.ua/services/programs/18137...

ЗВЕРНІТЬ, БУДЬ ЛАСКА, УВАГУ! Для фізичних осіб вищезазначена дотація не надається.

Однак, фізичні особи, які утримують від 3-х до 100 корів можуть отримати дотацію за утримання поголів’я корів у розмірі 5300 грн на одну корову, яка передбачається у поточному році через Державний аграрний реєстр згідно Програми підтримки фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції.

Вимогою для отримувачів дотації є те, що власники тварин мають бути зареєстровані у Державному аграрному реєстрі, а їх корови – в Реєстрі тварин.

Про початок Програми буде повідомлено.

Джерело: Відділ соціально економічного розвитку Пустомитівської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь