Збережи первоцвіт!

Дата: 10.03.2023 11:18
Кількість переглядів: 134

Щороку з середини лютого до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин.Більшість з них знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги.

Традиція привозити із заміської прогулянки чи дарувати букетик квітів зробила свою справу: багато рослин вже важко знайти в їх природних місцезростаннях.

Наголошуємо, що вилучення первоцвітів з природи є незаконним. Відповідно до ст. 88-1 КУпАП, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Пам’ятаймо, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісів та лук як природних комплексів, є їх невід’ємною частиною. Неможливо відродити зниклі види, які «творились» природою десятки тисяч років.

Нагадуємо! На час дії правового режиму воєнного стану відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки заборонено!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь