Поліцейські офіцери Пустомитівської громади звертаються до водіїв двоколісних транспортних засобів!

Дата: 25.04.2023 11:55
Кількість переглядів: 103

Чомусь і досі снує міф про те, що документи на мопед чи скутер не потрібні, якщо Ви не будете виїжджати на трасу. Проте обидва види транспорту — повноцінні учасники дорожнього руху. Тож права потрібні, як і реєстрація транспортного засобу.

Звернемося до ПДР — там є відповіді на всі питання. Пункт 30.1 зобов’язує власника механічного транспортного засобу зареєструвати свій транспорт в органах МВС протягом 10 днів після придбання.

У другому параграфі зазначено, що водії такого транспорту мають возити із собою посвідчення, що дозволяє керувати скутером, і документ, що підтверджує реєстрацію транспорту. В пункті 2.9 обов’язків і прав водіїв механічних транспортних засобів ПДР водночас забороняється керувати, якщо транспорт ще не зареєстровано.

Закон визначає, що керувати мопедом чи скутером можуть усі особи, що досягли 16 років та отримали посвідчення водія.

Процедура, як отримати права на скутер, не відрізняється від алгоритму для інших транспортних засобів. Треба пройти теоретичне та практичне навчання та скласти іспит у сервісному центрі. https://hsc.gov.ua/prava/

Тож краще отримати права та не виїжджати на дорогу без документів. Завдяки знанням ПДР Ви забезпечите безпеку собі та іншим учасникам дорожнього руху.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь