Працюємо над розвитком міжнародного співробітництва

Дата: 19.06.2023 16:00
Кількість переглядів: 90

На запрошення Fundacja Inicjatyw Menedżerskich заступник міського голови Тетяна Голдун з 12 по 16 червня взяла участь у робочому візиті представників органів місцевого самоврядування України до республіки Польща (Люблінське воєводство).

Представники польських гмін та українських громад обговорили основні спільні сфери відповідальності, такі як освіта, культура, туризм, охорона здоров’я, співпраця та комунальні послуги. Особливий акцент було спрямовано на сферу функціонування Добровільних Пожежних Команд та їх співпрацю з органами місцевого самоврядування.

У перший день візиту делегація представників територіальних громад України відвідала Воєводську комендатуру державної пожежної охорони у Любліні. Польські колеги окреслили шляхи забезпечення безпеки та цивільного захисту населення на регіональному рівні, розповіли про взаємодію Державної пожежної охорони та Добровільних пожежних команд та про функціонування Національної пожежно-рятувальної системи (KSRG).

У другий день навчального візиту представників територіальних громад до Люблінського воєводства, делегація українських громад відвідала Адміністрацію гміни Яблонна, де зустрілась війтом Gmina Jabłonna - lubelskie - Магдаленою Салек та її заступником – Марчіном Пастушаком. Це аграрна гміна, яка складається із 17 населених пунктів де проживає 8000 населення. В гміні учасники візиту оглянули новозбудовану адміністрацію, бібліотеку, школу, добровільну пожежну бригаду та пройшлися старовинним парком, який незабаром буде реконструйовано під відпочинкову зону.

День третій пройшов надзвичайно насиченою програмою відвідування Gmina Konopnica. Відбулася зустріч з війтом гміни Мірославом Жидиком і заступником війта Анною Ольшак. Партнером гміни Конопниця є місто Теребовля Тернопільської області. Спільно із війтом громади члени делегації відвідали добровільну пожежну бригаду, зустрілися з представницями гуртка домогосподарок та клубу сеньйорів.

Четвертий день візиту був особливим, оскільки делегація з України вдвідала нашу гміну-патнера Gmina Józefów nad Wisłą. Тут поспілкувались в надзвичайно теплій і дружній атмосфері з заступником бургомістра Адамом Рендзею, відвідали школу та сортувальню яблук, вирощуванням яких славиться гміна.

Завершальний день візиту пройшов у Urząd Gminy Puchaczów . Війт гміни Адам Гжесюк розповів про адміністративний устрій гміни, систему надання освітніх, культурних, туристичних послуг та послуг пожежної безпеки. Учасники візиту також відвідали Центр творчості - садибу Лахертів у Цеханках, який було реконструйовано в рамках Програми транскордонної співпраці Польша - Білорусія- Україна 2014-2020 рр.

Візит відзначився вирішенням питань затвердження та налагодження нових партнерств у форматі українська громада - польська гміна з метою реалізації транскордонних проєктів та налагодження партнерськиї стосунків

Показово, що Польща підтримує Україну в умовах повномасштабної війни зі спільним ворогом, при наближенні нових військових і політичних реалій та всіляко допомагає українцям на території своєї країни.

Витрати по організації відвідування для учасників делегації повністю профінансовано за рахунок Фонду " Лідери Змін".

Організатори та співорганізатори візиту: Fundacja Liderzy Przemian та STUDY TOURS TO POLAND

Громадська Спілка «Пожежні-Рятувальники України»

Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад

Більше фото ТУТ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних