«Робота для ВПО: ти потрібен!»: на Львівщині стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія

Дата: 12.09.2023 15:58
Кількість переглядів: 87

У вересні цього року з ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, підтримки Державного центру зайнятості і Львівської обласної військової адміністрації стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», до якої долучилися фахівці Львівської обласної служби зайнятості. Її мета – посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, мотивувати їх до трудової діяльності, а також поширити серед громадськості інформацію про державні програми, що спрямовані на підвищення рівня зайнятості ВПО.

Служба зайнятості вимушено переміщеним особам пропонує:

– активне сприяння у пошуку роботи як на постійній, так і тимчасовій основі, ознайомлення з переліком вільних робочих місць і вакантних посад (на «Єдиному порталі вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/) зібрано понад 60 тисяч пропозицій працевлаштування);

– допомогу у написанні резюме, консультації щодо аспектів ведення співбесіди з працедавцями, роз’яснення норм трудового законодавства (контакти підрозділів ЛОЦЗ – http://surl.li/jpvpt );

– професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітним (https://is.gd/mmu25t);

– допомогу у розірвані трудових відносини з роботодавцем в односторонньому порядку для набуття статусу безробітного та призначення допомоги з безробіття (деталі – http://surl.li/lamla);

– ваучер на навчання, яке проводиться за 123 професіями чи спеціальностями, для зайнятих осіб (https://is.gd/6czbRh);

–          підтвердження результатів неформального професійного навчання (https://is.gd/BggdGQ);

– участь у програмах «Власна справа» (надається мікрогрант у розмірі від 50 тис. грн до 250 тис. грн, https://is.gd/xBaklo), «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей» (розмір гранту – до 1 млн грн, https://is.gd/jxqZ7j) для тих, хто займається бізнесом або прагне відкрити власну справу. Головна умова отримання коштів – створення нових робочих місць.

Для суб’єктів господарської діяльності, які забезпечують роботою вимушено переміщених осіб, діють фінансові стимули, зокрема:

– Програма надання працедавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331, https://is.gd/1bbBH9);

– Програма надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696, https://is.gd/jHzNwo).

Інформацію про інші програми, які діють для вимушено переміщених осіб, можна почерпнути на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (https://minre.gov.ua/#), консультації надаються за телефонами «гарячих» ліній 15-48 або 112 (Львівська область).

 

Львівський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних