Хочете жити в чистій громаді? Укладіть договір на вивезення сміття!

Дата: 23.02.2024 12:41
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

Закликаємо жителів Пустомитівської територіальної громади, які досі не уклали договір на вивезення твердих відходів – зробити це!!!

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів (стаття 152) відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн) і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 грн).

 З огляду на зазначене при виникненні будь яких запитань, зауважень та пропозицій щодо впровадження Публічного договору на вивезення твердих побутових відходів, просимо Вас звертатись:

-Пустомити та Наварія - ТзОВ «Санком-Львів» (067) 759 59 11 п. Анна.

- Семенівка та Містки - САТ “Спецавтотранс-Львів”

(093) 093 10 10 та (067) 826 10 10

Для осіб, які стверджують «У мене немає сміття»

Досить часто громадяни стверджують, що вони взагалі не залишають сміття і що його у них просто немає, але твердження, що у сучасній приватній садибі, квартирі чи іншій установі взагалі не утворюються тверді побутові відходи, не витримує жодної критики!

Звичайно, у приватній садибі більші можливості щодо утилізації органічних відходів (від городу, саду, кухні, тваринництва). Це все можна скласти на компостну купу і незабаром використати, як добриво. Але куди подіти безліч побутових відходів пакувальну тару, полімерні, пляшки, засоби гігієни, відходи від ремонтних робіт тощо?

Усе це не можливо безпечно утилізувати у садибі. Тобто, доволі велику частину побутових відходів доводиться вивозити кудись для утилізації. Більш за все, це сміття просто викидається десь у канаві, на стихійному сміттєзвалищі, у парках, скверах і навіть на кладовищах, за межами селища у полях та лісах. Як правило, «організаторами» стихійних сміттєзвалищ, в переважній більшості, є недобросовісні громадяни, котрі не бажають укладати договори на вивезення відходів та сплачувати за вивезення. Тому уздовж наших доріг, річок та в інших місцях загального користування замість соковитого різнотрав’я «квітують» купи різного непотребу, викинуті горе-господарями.

Також деякі жителі стверджують : «я все спалюю», «я все закопую» та подібне…

Так от – існує доволі багато речовин, які в принципі не можна ані спалювати, ані закопувати, ані викидати просто неба. Спалювання такого роду сміття, є дуже небезпечним для оточуючих, так як у повітря викидається при цьому дуже багато небезпечних для життя людини речовин. Потім цим повітрям дихають всі жителі і що найстрашніше – діти. Це є грубим порушенням законодавства України. Те ж саме стосується і закопування сміття у себе на ділянці. Ні одна розсудлива людина не буде отруювати землю і ґрунтові води собі та сусідам шляхом такого роду «утилізації». Тому знову ж таки це сміття кудись просто викидається.

Дехто вважає, що достатньо викинути сміття від приватного домогосподарства до сміттєвого баку на території міста, села, або вночі підкинути сусідам у контейнер багатоквартирного будинку чи просто виставити мішки біля контейнерів з сміттям і це все безкоштовно.

Але ж сміття потрібно комусь зібрати і завантажити до сміттєзбиральної машини, а ще - вивезти до полігону ТПВ. Безкоштовно не поїде жодна машина – потрібно пальне, працівники теж безкоштовно працювати не будуть. Крім того, підприємство ще платить податки державі та має багато інших витрат. Тому висновок один – безкоштовне вивезення та утилізація сміття, НЕМОЖЛИВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних