Інвентаризація земельних ділянок садових товариств

Дата: 15.03.2024 14:03
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

✅В Пустомитівській міській раді підвели підсумки проведені робочою групою, яка була утворена у відповідності до Розпорядження № 02-04/52 від 01.02.2024 «Про створення комісії для здійснення заходів з метою проведення інвентаризації земельних ділянок садових товариств, розташованих на території Пустомитівської територіальної громади»

☝️Так, в нашій громаді обліковується 21 садівниче товариство, яким виділено для ведення садівництва близько 70 га земельних ділянок. За результатами податкового обліку по 2023 році до місцевого бюджету сплачено 12,8 тис. грн. за землі загального користування.

📝За результатами проведеної роботи виявлено проблемні питання щодо функціонування садівничих товариств, раціонального використання земельних ділянок для ведення садівництва та сплати належного земельного податку власниками таких земельних ділянок.

📍Встановлено що садівничі товариства «Бджілка», «Вогник», які розташовані в межах с. Наварія та «Едельвейс», «Лісний», «Береги», «Діброва», «Троянда», які розташовані на території Семенівського старостинського округу не пройшли перереєстрації в реєстрі суб’єктів підприємницької діяльності юридичних осіб, що унеможливлює в майбутньому функціонувати в межах правового поля України.

📍Садівничі товариства «Адоніс», «Бджілка», «Вікторія», «Вогник», «Сокіл-2», «Сонячне», «Червона Калина», «Береги», «Ластівка», «Троянда» не подали до 20 лютого поточного року податкової декларації з плати за землю на 2024 рік, про що повідомлено Головне управління Державної податкової служби у Львівській області за № 02-08/463 від 08.03.2024 з метою залучення їх до оподаткування.

🤝Керівникам садівничих товариств, які взяли участь в роботі вищевказаної комісії, наголошено про проведення інвентаризації земельних ділянок у ввірених ними товариствах, виявлення безгосподарських ділянок, недопущення нецільового використання садівничих земель, формування переліку кола платників земельного податку з подальшим поданням їх на адресу податкової служби.

❗️З метою надання пропозицій чи зауважень щодо функціонування садівничих товариств на території Пустомитівської територіальної громади пропонуємо звертатись у відділ соціально-економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці Пустомитівської міської ради, кабінет 209, контактний телефон ☎️ 0673459983.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних